Gemeentedag zaterdag 27 augustus 2016

Klik op een foto om een vergroting te bekijken

Uitstapje mannenvereniging naar Haarlem 11 juni 2016

Zaterdag 11 juni heeft de mannenvereniging een bezoek gebracht aan de Bavokerk in Haarlem. Om 9.00 uur vertrokken we met 9 personen naar Haarlem, waar een rondleiding in de statige grote kerk van Haarlem startte. Tijdens de rondleiding kregen we uitleg over verschillende vormen van kunst in de kerk: ornamenten aan kerkbanken; het beroemde orgel; een lezenaar met pelikaan en de preekstoel. Tijdens de rondleiding zagen we de graven van Willem Bilderdijk en Frans Hals. In drie kwartier tijd hebben we slechts een glimp kunnen opvangen van de rijkdom aan kunst en verhalen die deze kerk rijk is.

Na het kerkbezoek dronken we een kopje koffie bij restaurant Parels wat naast de kerk staat, om vervolgens door te lopen naar het Corrie ten Boomhuis. Hier hoorden we het indrukwekkende levensverhaal van Corrie ten Boom: haar verzetsleven aan de Barteljorisstraat in Haarlem; arrestatie door de Duitsers; transportatie en verblijf in kamp Ravensbrück. De geschiedenis van Corrie en haar familie getuigt van hun liefde voor en betrokkenheid bij het Joodse volk.

Het bezoek aan Haarlem sloten we af met een lunch bij het eerder genoemde restaurant. Na de heerlijke tomatensoep en rijk belegde broodjes keerden we rond 14.00 uur terug naar Stolwijk.

Gemeentedag zaterdag 29 augustus 2015

Klik op een foto om een vergroting te bekijken.

Gemeentemiddag zaterdag 7 september 2013

Klik op een foto om een vergroting te bekijken.